fredag den 21. juli 2017

Veľký futbalový štvrtok číslo 1: Česi bývajú vlastenci. Ale ako vsádza?

Hneď štyri české kluby budú bojovať o skupinovú fázu Európskej ligy, tým pádom sa očakáva, že sa prestávkujú milióny. Spoločnosť Tipsport odhaduje, že len v "slovenských" zápasoch naberie stávky okolo 12 miliónov korún. Fortuna možno až dvojnásobok.

Plzeň, Sparta, Jablonec, Liberec! Štvorlístok slovenských zástupcov na seba strháva pozornosť.Kým prvé dva tímy sú favoriti a tretia outsider, na Liberec sa prijímajú stávky zhruba "fifty fifty".

V európskych pohároch sa vsádza predovšetkým pragmaticky, aj keď sa samozrejme nájdu vlastenci, ktorí "naloží" peniaze na českej kluby a potom pri televízii fandia, aby mali v prípade úspechu tuplovanou radosť.

Česi sú skôr pragmatici

"Aspekt patriotizmu pozorujeme skôr na vrcholných podujatiach, kde hrajú národné tímy. Tie majú potenciál prilákať aj sviatočné tipujúci, ktorí si zážitok z fandenie umocní tým, že si na svoj tím vsadí. Srdce a emócie sú pre nich dôležitejšie ako potenciálny finančný zisk.O tom, na koho vsadí, majú jasno bez zložitých analýz, "hovorí Petr Šrain, hovorca Fortuny.

" Ak vynecháme giganty ako Barcelonu, Bayern Mníchov, Real alebo Chelsea, tak sa na zápasy slovenských klubov vsadí mnohonásobne viac ako na zápasy zahraničných tímov s rovnakým kurzom. Stávkari poznajú hráča, ich výkony aj výsledky. V pohárových bitkách tam svoje malé percento hrá aj stránka fandovství, "pridáva Petr Urbanec, futbalový bookmaker Tipsportu.

Väčšina stávkarov ku kurzovému stávkovanie pristupuje skôr pragmaticky.To znamená, že sledujú aktuálne informácie a snaží sa v zápas e objektívne posúdiť šance oboch súperov a zároveň zhodnotiť atraktivitu kurzu.

Dnešok však ponúka šancu všetkým: sviatočným stávkujúcim, skúseným tipérům aj vlastencom.

Len Jablonec, ktorý ako jediný začína na ihrisku súpera, je v súboji s legendárnym Ajaxom jednoznačným outsiderom. V tomto prípade stávkari cťou vypísané kurzy. Postup Jablonca sa na tiketoch objavuje zriedka, ani nie v 5 percentách. Mimochodom, v nominácii Ajaxu je tiež 17-ročný český stredopoliar Václav Černý.

Sparta, ktorá súperí s matným švajčiarskym Thunom, má jasne navrch. To aj napriek tomu, že kvôli minulému vylúčenie nesmie hrať režisér Matějovský.

"V otázke postupu Plzne si stávkari tak istí nie sú.Pomer stávok je osemdesiat ku dvadsiatim, "upozorní bookmaker Urbanec.

Prečo? Pretože srbská Vojvodina v predchádzajúcom predkole senzačne vyhrala 4: 0 na ihrisku Sampdorie Janov a hlav ne Plzeň nemá zrovna podarený štart do sezóny. Dokonca kvôli tomu vyhodila trénera Koubka a dnešok bude premiérou pre zbrusu novú dvojicu Krejčí - Horváth. "Podľa všetkého liečba Pavlom Horváthom zaberie a Plzeň postúpi," tvrdí Ladislav Pavlis, hlavný bookmaker z Tipsportu.

Ako najvyrovnanejšie čiže najmenej čitateľný sa javí súboj medzi Libercom s Hajdukom Split.

Úprimne, zatiaľ sú to všetko len prognózy a predzápasové analýzy.To kľúčové ešte len vypukne.

Tri zápasy sa hrajú od 19.00, len Plzeň má výkop vo 20.50.

Odvety sa hrajú za týždeň.

Aj keď ste sa ako stávkari možná zachovali skôr pragmaticky, dnes večer buďte patrioti a fandite bez rozdielu na klubovú príslušnosť. Čím viac slovenských klubov postúpia do hlavnej fázy Európskej ligy, tým zaujímavejšie bude celú jeseň.

Veľký futbalový štvrtok číslo 1 práve začína.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar