mandag den 10. april 2017

Greg Rutherford:, UK Athletics je skôr prekážkou než pomocou '

A šedé ráno v Woburn Sands, na okraji mesta Milton Keynes, bliká podľa v rozostrenie slovných ohňostrojov a klenby ambície. Rutherford, olympijský víťaz v skoku dlho, dúfa pridať svetový titul budúci týždeň na spoločenstvo a európskych zlatých medailí on vyhral vlani v lete. Ale najprv po spaľujúce kritike režíroval v UK Athletics pre jeho "smiešne a zlého" rozhodnutie vynechať príznak úniou z vesty sa nosia britských atlétov, že 28-ročný hovorí oveľa viac osobne a uštipačne.

zosmiešňovaný na sociálnych médiách ako "šťastie", že som vyhral v Londýne v roku 2012, Rutherford odmietne umožniť vyčítavé podkopať jeho zbierku významné víťazstvo. On je zriedka menšieho než vtip na Twitteri.Na otázku troll, ako dlho má v pláne "žiť" svoj olympijský úspech, a ak by niekedy niečo o dôsledok opäť Rutherford navrhol, že by sa mohol stať pornohviezdou alebo fušovať do keramiky miesto. Po jeho spoločenstva a Európskeho dvojité vlani v lete sa tweeted, viac temne, že musí byť "najväčší náhoda vôbec".

"Bolo to swipe" Rutherford priznáva. "Zdá sa mi, že je,nejšťastnější'atlet v okolí - a to je jeden z najviac frustrujúca vecí. Budete súťažiť proti širokej škále ľudí a trénovať celý svoj život pre tie okamihy. Keď sa konečne kliknutie v Londýne to bolo po siedmich rokoch ako profík.Áno, vzdialenosť nebola tak vzrušujúce [jeho víťazný skok 8.31 bola najkratšia víťazstvo skok v olympijskom finále od roku 1972], ale ten predchádzajúci bol vyhral v 8.34.

"Nebol som skákať ako Carl Lewis, ale stále vyhral olympijský titul. Všetci hovorili, že je to náhoda, one-off. 2013 bol zlý rok, ale v roku 2014 som vyhral dva veľké závody v 17 dňoch. Ľudia stále hovoria:, No jo, ale urobil len to…'Je to nepríjemné - najmä keď ľudia s vplyvom a mocou to povedať. Mal som to celý život. Ešte predtým, než som sa začal naozaj nikto nehovoril by som to.Ale vždy som mal vieru. "Facebook Twitter Pinterest Greg Rutherford sa v súčasnosti radí svetovú No1 a získal tri Diamond League skoku do diaľky udalosti tejto sezóny, vrátane udalostí z minulého mesiaca v Štokholme. Fotografie: Tt News Agency / Reuters

Potom, čo vyhral tri zo šiestich Diamond League súťaží v tejto sezóne, Rutherford zachovala svoj talent vykúzliť víťazstvo. Prikyvne nadšene, keď sa opýtal, či si predstavuje stáva double olympijský víťaz v Rio budúci rok. "Beriem troch psov na dlhé prechádzky každý deň, a ja ten čas, aby som sa prebrať výhru všetky hlavnej súťaži," hovorí. "Nastavil som s ám dištancuje chcem dosiahnuť. Ja v podstate komentovať a skúšať výhru.Nikdy som skončil druhý v mojej hlave, niekedy "

To je človek, ktorý práve postavil vlastný dlhý skok jamu vo svojej záhrade. - a to mal ratifikovaná ako súťažného štandardu. "Milujem veľké závody," volá Rutherford. "Než Londýne som povedal, tak dlho, ako som si fit a zdravá mám veľkú šancu vyhrať olympiádu. Išiel som sa ako svetový No1. Rovnako ako vlani. Tak dlho, ako budúci týždeň je rovnaký, mám dobrú šancu na výhru svety v Pekingu. "

Ak sa to podarí, Rutherford by sa pripojil k vybranej skupiny britských atlétov ako jediný Daley Thompson, Sally Gunnell, Jonathan edwards a Linford Christie držali olympijský, svet, európske a Commonwealth tituly súčasne.Určite vyhral tri z týchto štyroch titulov sa oslabil hyperkritický? "Je to zmenšuje. Ľudia hovoria, že nikdy hľadať svoje meno na Twitteri, pretože uvidíte hrozné veci. Ale ja a vidím ľudí, ktorí ma nemajú radi. Ale je zaujímavé niektorí teraz hovoria:, Ach, Greg opäť vyhral…vyhráva veľa teraz. 'To je zmena

", ale mnoho ľudí stále hovoria:,. Čo robíte medzi olympijských hrách? Myslíte si prácu? 'Vážne. Ktorý ukazuje, šport chýba masívne. "

Rutherford je kusavé smerom IAAF a UK Athletics a ich zlyhanie mohlo šport späť do hlavného prúdu, a on sa nahneval obmedzenou podporou, ak dostal od jeho federácie. "Ja som nebol financovaný od roku 2012.Lekárska pomoc bola ponúknutá, ale aj to sa zmenšil v tomto roku. Mám [10 mesiacov staré] syna teraz. Musím myslieť na zaplatenie hypotéky. Lekárska pomoc bola ľahko dostupná po olympijských hrách, ale aj to je značne znížená. Je to veľmi frustrujúce, a ja si veľmi hnevá. "

Na rozdiel od Mo Farah a Jessica Ennis-Hill, ktorý urobili veľa peňazí, Rutherford bol testovaný finančne, pretože opojné sobotu v noci v roku 2012, keď tri z nich vyhral olympijské zlato. Bol stále bombardovanie okolo Milton Keynes vo svojom starom Ford Mondeo za celý rok potom, čo sa olympijský víťaz a IT rany mu stratil tak veľkú podporu od Uka. "Tie na základe zisťovania zo svojho financovania.Ak sa domnievajú, budete zarábať peniaze von, potom nemusíte dostať financovania. Problematika mám - a to je viac než UK Sport Uka - je skutočnosť, že financovanie je váš plat. Ak máte hypotéku, viete, že ste sa vzťahuje. Berie stres. Facebook Twitter Pinterest Greg Rutherford získal zlato v Londýne 2012, ale bol obvinený na sociálnych médiách fluking jeho cestu k olympijský titul. Foto: Tom Jenkins pre Guardian

"Je to ako hovoriť:, Keď to urobíte veľmi dobre vám nie je dovolené zarobiť príliš veľa peňazí. Takže budeme odstrániť určitú část.'To vás stavia do pozície, kde v nasledujúcich mesiacoch, že nie ste súťažiacich, musíte byť kreatívny, ako si zarobiť peniaze.Nie je to ako, že som chudobný, ale mám pocit, naštvaný o tom, ako lekárska pomoc bola odrezaná taky. Bol som platiť za svoju vlastnú lekársku starostlivosť za posledných 18 mesiacov. . Je to veľmi frustrujúce, keď sa spýtate niekoho vo vašej národnej vedúci inštitúcie na pomoc a hovoria nie

"Povedia máme lekársku výstup v Loughborough - ale tri hodiny okružný výlet pre mňa znamená, že za každé lekárske práca bude vrátiť späť do doby idem domov. To nedáva zmysel. Viem, že ostatní športovci majú prístup k domácej liečbe - sú kryty Uka. Zistil som, že veľmi nepríjemné.Je to, ako by vaša národná vedúci inštitúcie je skôr príťažou než pomocou. "

Je to silná vyhlásenie od olympijského víťaza voči svojim vlastným federácie. "Presne tak. Ale najhoršie je, že potom, čo som skočil naozaj dobre v Štokholme, pred pár týždňami, e-mail prichádza skrze [z Uka] a povedal:, Má Greg niečo potrebovať? 'Ak chcete otočiť a povedať:, Tak poď. Si tri týždne od majstrovstiev sveta. Mal som nič ponúkol po celý rok. Teraz to vyzerá, že som medailu šance, chcete mi pomôcť? 'Zdvorilo som odmietol. Nemyslím si, že to je pravda.Je to problém, ktorý treba riešiť. "

Ako svetový No1, Rutherford berie do úvahy podstatu svojich súperov. "Svety sú mimoriadne tvrdé a tam sú niektoré naozaj dobré prepojky vonku. Mike Hartfield [druhom mieste za Rutherford v Diamond League Poradie] je jedným zatiaľ čo markíz Dendy som vymenil rany tento rok v lete. Dostal ma v Londýne, som ho dostal v Štokholme. Hlavným chlap pozerať sa Jeff Henderson. Má skákanie naozaj dobre v Amerike s 8,52 a 8,50 [Rutherford osobný rekord je 8,51 m].Ale [Aleksandr] Menkov Obhajca titulu [z Ruska] a JINZHOU Li, čínsky športovec, by tiež mali naozaj dobré tréningové bloky. "

Rutherford pochopiteľne chce sústrediť na majstrovstvách s veta, ale on je príliš čestný nebude riešiť doping krízu v atletike. "IAAF musí urobiť oveľa viac na túto tému. Tiež sa domnievam, že krajiny, ktoré systematicky dopoval potrebu byť konfrontovaní. Craig Reedie, prezident Wada [Svetová antidopingová agentúra] vyšiel druhý deň a povedal, že už nikdy nebude sankcie voči krajinám, ktoré systematicky drogy.Myslíte si, že:, Hovoríte, že nezáleží na tom, že sa množia národa, ktorý mazadlá na formy? 'Je smutné, že sa stalo v Rusku, pretože množstvo ľudí, ktorí zlyhala [drogových testov] je ohromujúci. Prepáč. Nemôžete otočiť a povedať, že bol len športovec. Tam musí byť niečo viac zlovestný deje tam. Dovtedy otočiť a povedať nemôžete robiť nič? To je len tolerovali. "Je dlhý skok,čistší'než väčšina disciplín v atletike? "Páči sa mi veriť, že to je teraz čistý. Musíte dávať pozor, aby povedať, ľudia podvádzal v minulosti. Bolo by zlé hovoriť, že len preto, že skočil ďalej než ja.Ale postupom času vidíte zhluky ľudí skákanie výnimočne a potom, čo odídu. Mal som to potešenie, skákať proti Ivan Pedroso, Dwight Phillips a Irving Saladino - boli fenomenálne skokani, ktorí ešte nemali vyrábať nikde v blízkosti vzdialenosti iní v minulosti. Dlhý skok nie je tam, kde kedysi bolo a ja neverím, že je to z dôvodu poklesu v talentových či tréningových metód "

Súčasne Rutherford verí nejaké čisté športovci sú teraz označované za podvodníkov. - rovnako ako Chris Froome je Tour de France víťazstvo bola poznamenaná.Verí, že v reakcii na Farah, po dopingových obvinení proti jeho tréner Alberto Salazar, bol "nechutný".

"Je to zlé," hovorí. "Mo zabije seba a tak tvrdo trénuje. Pozrite sa na ľudí hádzať cikať a pľuvať na Froome pretože lekár pokračoval vo francúzskej televízii a povedal, čo robí, nie je v ľudských silách. Keď je to [Alberto] C ontador nič sa nedeje. Contador klesá s clenbuterol a hovorí, že je kontaminovaná mäso. Ľudia hovoria:, Ach, to je Contador, takže je to v poriadku, 'ale keď je to Brit vyhral?Je napľul na a má čúrať hodil na neho. "

Rutherford je tiež znepokojený tým, že riadenie tohto športu. "Tam sú problémy v IAAF - nielen s dopingom, ale spôsob, akým prevádzkovať atletiku. [IAAF úradníci] sú celkom radi, že sedí v Monaku na obrovský balík peňazí, ale pokiaľ ide o investície do športu to nie je deje. V prípade, že čerpá niektoré z nich späť do atletiku budeme mať šport ľudia chcú pozerať. Nemáme to. Sú celkom spokojne cestovať prvou triedou a zostať v drahé hotely. IAAF zarobí veľa peňazí.Tam, kde to ide? "

The IAAF neodpovedal v pondelok, keď požiadala Guardian Ak chce reagovať na pripomienky Rutherfordovým.

Vo viac romantickom duchu, Rutherford je stále zaujalo tým, že súťaží v skelete bob na budúci zimné olympijské hry. Povie zábavný príbeh o tom, ako rozjarený, ak ohúrený, on bol tým, že dokončí tri kostra beží v Lillehammeri

Ale jeho súčasná posadnutosť je vyhrať majstrovstvá sveta v Pekingu a v Londýne v roku 2017 -., Kým sa stávať double olympijský dlho víťaz v skoku v Riu. "To nie je mŕtvy," hovorí kostry sen ", ale atletika opäť zmenilo pre mňa. Som spadol z lásky s ním po všetkých kritike som vzal v 2012-13.Ale minulý rok bol skvelý a ja mám toľko dosiahnuť. Chcem, aby skok do diaľky byť mojím jediným zameranie. Aspoň môžem povedať, že som mal tri steká Lillehammeri na 100km za hodinu na čajový podnos. "

Potom, čo popisovať jeho trio skok do diaľky cieľa, s dvoma svetovými zlaté a iné olympijský titul, Rutherford myslí ešte viac odporne. "Ak by som mohol urobiť, že by bolo ideálne koniec môjho atletickej kariéry. Ale do tej doby stala prvou Brit vyhrať letné a zimné o lympijské hry? Možno, že po Rio budúci rok by som mohol dať kostru ísť znova.Aby sa stal dvojitý letné a zimné olympijský víťaz by byť nejaký príbeh…"

Rutherford vyzerá prekvapený, než sa znovu zasmeje. "Samozrejme, ak sa to stane, niekto na Twitteri bude hovoriť:, Greg Rutherford? To je ale šťastie gombík. "Facebook Twitter Pinterest Greg Rutherford, zobrazený na ceste do majstrovstiev Európy zlato, v súčasnosti drží Olympic, európske a tituly spoločenstva. Foto: Michael Steele / Getty Images


Ingen kommentarer:

Send en kommentar